Hvordan legge jeg til medlemmer i en gruppe?

• Administrator kan legge til medlemmer både i appen og på web, men det er enklest å gjøre de største adminstrative oppgavene på web.
  • Det er plass til 500 medlemmer i en hovedgruppe.
  • E-post og mobil nummer er brukt for identifikasjon og til å logge inn i Spond. Det er derfor viktig at ingen medlemmer blir lagt til med samme kontaktinformasjon og at den blir kun lagt til på personen det tilhører
  • Dersom du ønsker å legge til egendefinerte felter anbefales det å gjøre dette før du importerer medlemmer slik at det kommer med på regnearket. Du kan gjøre dette under Innstilinger.
På web - Importer fra Excel (kopier og lim inn)
  1. Trykk deg inn på gruppen, og deretter "Medlemmer" Her kan du legge til et nytt medlem direkte eller importere flere samtidig fra et eksisterende excel dokument.
  1. Trykk på "Importer medlemmer". Da vil et tomt regneark åpnes og du kan klippe og lime inn informasjonen du har i ditt eksisterende dokument;

Dersom du ønsker å legge til kontaktinformasjon på barnemedlemmer kan du trykke på på innstillingshjulet øverst til venstre for å kunne velge at barnet skal kunne svare selv. Dersom barnet ikke skal svare selv eller ikke har kontaktinformasjon, kan du la feltet stå tomt. Det holder at du legger til minst en foresatt med ett kontaktpunkt (epost og/eller mobilnummer) Da kan de svare på vegne av barnet. Det er frivillig å legge inn fødselsdato og adresse.

1. Når du er ferdig, trykk på "Importer" øverst til høyre. Nå får du muligheten til å invitere medlemmene til alle eller utvalgte kommende arrangement i gruppen. Du kan også hoppe over dette trinnet og invitere dem til arrangementene senere.
  2. Etter at medlemmene i regnearket er blitt importert sendes en gruppeinvitasjon på e-post / tekstmelding automatisk. De kan deretter godta denne, registrere seg og logge inn i appen for å få tilgang til gruppen. Dersom noen allerede er Spond brukere vil de få ett varsel i appen med gruppeinvitasjonen og kan godta denne her.

VIKTIG!

E-post og mobil nummer er brukt for identifikasjon og til å logge inn i Spond. Det er derfor viktig at ingen medlemmer blir lagt til med samme kontaktinformasjon og at den blir kun lagt til på personen det tilhører.

I app

Gå til "Grupper" og velg aktuell gruppe. Inne på gruppen trykker du på "Medlemmer"-knappen. Så får du opp alternativet "Legg til medlem". Du kan også ta deg inn på de profilene som allerede er lagret for å eksempelvis redigere og slette medlemmene.

På telefon får du derimot ikke redigert i excel-arket. Da må man benytte web.

Via gruppelenke

Gruppelenken kan enkelt bli delt via sms, epost, Facebook eller Whatspp. Du kan finne denne linken under Importer verktøyet.

Tips: Dersom medlemmer i dine grupper spør om gruppekode selv om du har lagt dem til i gruppa kan dette tyde på at de har registrert seg med andre kontaktdetaljer enn du har lagt dem til med i gruppa. Sjekk derfor gjerne med medlemmet at dere har samme kontaktdetaljer. Les mer.