Hvordan legge til medlemmer?

Du kan legge til medlemmer både i appen og på web, men det er enklere å gjøre de største adminstrative oppgavene på web.

Merk:
- Det er plass til 500 medlemmer i en hovedgruppe.
- Dersom du legger til kontaktinfo må denne være unikt på hvert medlem ellers blir de duplikater eller satt sammen.
- Dersom du ønsker å legge til egendefinerte felter anbefales det å gjøre dette før du importerer medlemmer slik at det kommer med på regnearket. Du kan gjøre dette under Innstilinger.

På web - Importer fra Excel

Trykk deg inn på gruppen, og deretter "Medlemmer". Der kan du legge til et nytt medlem direkte, eller velge å legge til med excel-ark. Da kan du raskt og enkelt klippe og lime fra eksempelvis excelark rett inn i Spond.

Hvis du velger "Importer fra Excel eller Google Docs" vil du komme hit og kan klippe og lime inn informasjonen du har i ditt eksisterende dokument;

Dersom du trykker på innstillingshjulet øverst til venstre kan du redigere regnearkoppsettet.
Når du klikker på Neste, får du muligheten til å invitere medlemmene til alle eller valgte kommende hendelser i gruppen. Du kan også hoppe over dette trinnet og invitere dem til hendelsene senere. Etter at medlemmene i regnearket er blitt importert, sendes en e-post / tekstmelding automatisk til dem, slik at de får beskjed om at de har blitt lagt til i gruppen. De kan deretter registrere seg og logge inn i appen for å få tilgang til gruppen. Dersom noen allerede er Spond brukere vil de få ett varsel i appen om at de er blitt lagt til.

Viktig:
Når du legger til medlemmer med et kontaktpunkt (mobilnummer og / eller e-post), må alle kontaktpunkt være unike ellers vil de komme opp som duplikater og du vil ikke kunne importere dem.  Dersom du ønsker at foresatte og barn skal svare på lik linje må barnet ha ett eget kontaktpunkt. Dersom kun foresatte skal svare trenger du ikke legge til kontaktpunkt på barnet, kun navn. Ett kontaktpunkt per medlem er nok til at de mottar invitasjonen til gruppen. Foresatte teller ikke som duplikater, du kan derfor legge til de samme foresatte på flere søsken.

I app

Gå til "Grupper" og velg aktuell gruppe. Inne på gruppen trykker du på "Medlemmer"-knappen. Så får du opp alternativet "Legg til medlem". Du kan også ta deg inn på de profilene som allerede er lagret for å eksempelvis redigere og slette medlemmene.

På telefon får du derimot ikke redigert i excel-arket. Da må man benytte web.

Via gruppelenke

Gruppelenken kan enkelt bli delt via sms, epost, Facebook eller Whatspp. Du kan finne denne linken under Importer verktøyet.

Tips: Dersom medlemmer i dine grupper spør om gruppekode selv om du har lagt dem til i gruppa kan dette tyde på at de har registrert seg med andre kontaktdetaljer enn du har lagt dem til med i gruppa. Sjekk derfor gjerne med medlemmet at dere har samme kontaktdetaljer.