Hvordan fungerer Spond Cashback på nett?
Oppdatert over en uke siden

(Viktig: denne artikkelen gjelder Cashback på nett. Les hvordan Cashback i butikk fungerer her)

Spond Cashback på nett er en enkel, trygg og gratis måte å samle inn penger til laget på. Hvis du eller andre gruppemedlemmer handler på nett gjennom en av Sponds Cashback på nett partnere vil en prosentdel bli overført til gruppen du støtter. (Viktig: Cashback blir kun registrert dersom du følger linken til nettbutikken gjennom Spond kontoen din) Alle nettbutikkene har forskjellig prosentandel, og disse finner du under Cashback > Cashback på nett.

Hvordan registrerer jeg meg og hvordan blir kjøp registrert?

Alt du trenger å gjøre er å gå til Spond appen og Cashback fanen deretter 'Cashback på nett' og følge linken til nettbutikken du ønsker å handle fra. Nettbutikken vil da spore kjøpet tilbake til din Spond bruker og registrere Cashback for dette kjøpet. VIKTIG: Cashback blir ikke registrert dersom du ikke bruker linken i Spond da vi kan ikke spore kjøpet tilbake til Spond og din profil uten at du brukte denne. Vi kan derfor ikke etterrigistrere kjøp om dette er tilfelle.

Vi anbefaler sterkt å lese over "Hvordan kan jeg sikre korrekt registrering av Cashback?" samt "Mitt kjøp hos en av deres nettpartnere vises ikke i kvitteringslisten etter 48 timer" lengre ned i artikkelen før du gjør ett kjøp på nett.

(Ved kjøp i Cashback på nett partneres butikker trenger du altså ikke å bruke ett av kortene du har registrert i Spond slik som Cashback i butikk. Kjøp blir ikke registrert om du benytter en av kortene, men ikke følger linken slik som beskrevet over)

Kan jeg handle fra mobilen?

Dersom du er på mobil men ønsker å gjennomføre kjøpet på en datamaskin kan du få tilsendt lenken på e-post ved å velge dette i dialogen som kommer opp når du trykker på lenken for å gå til nettbutikk.

Hvilke kort kan jeg bruke?

Du kan bruke hvilket som helst kort du ønsker når du handler på nett (også kredittkort). Dette trenger ikke være registrert på Spond kontoen din.

Hvordan kan jeg se hvor mye Cashback jeg har opptjent til gruppene mine?

Under Cashback > Kvitteringer kan du se hvilke kjøp som venter på bekreftelse, venter på fordeling og er registrert til gruppen.

Hva er forskjellen på ‘venter på bekreftelse’, ‘venter på fordeling’ og ‘opptjent Cashback’?

'Venter på bekreftelse' er kjøp du har gjort som venter på bekreftelse fra nettbutikken. Det kan ta opp til 48 timer etter kjøpet er gjort til det blir synlig i kvitteringslisten (under 'venter på bekreftelse'). Når kjøpet er blitt godkjent vil du bli varslet og pengene vil bli distribuert til gruppen/e du støtter og bli synlig under 'Opptjent Cashback' under kvitteringer. Nettkjøp blir vanligvis godkjent innen 3-4 måneder. Kjøp av flybilletter, leiebil og hotellopphold blir typisk ikke godkjent før etter reisen er gjennomført, selv om dette skulle være mer 4 måneder etter bestillingen ble gjennomført.

Dersom du har oppføringer med status 'Venter på fordeling' betyr dette at du må velge en gruppe du ønsker å støtte. For å velge en gruppe må du gå til Cashback > Oversikt. Dersom gruppen du ønsker å støtte ikke har aktivert Cashback ennå må du kontakte gruppeadministrator.

Hva koster det?

Det koster ingenting og det er helt frivillig å bruke Spond Cashback på nett.

Kan jeg bruke andre rabattkoder eller gavekort med Spond Cashback på nett?

Det er dessverre ikke mulig å benytte Cashback med eksterne rabattkoder. Eventuell mva. og frakt blir i de fleste tilfeller trukket fra av butikken før beløpet regnes om til Cashback.

Kan supportere også bruke Spond Cashback på nett?

Ja, så lenge de følger lenken til nettbutikken gjennom deres Min Side i Spond. Alle som registrerer seg som Cashback Supporter vil få tilsendt en e-post med en lenke til denne siden. Der har de full oversikt over kjøp, registrerte bankkontoer og grupper de støtter. Les mer her.

Hva skjer om jeg returnerer/bytter varen jeg har kjøpt?

Vi har kun anledning til å gi Cashback for bekreftede kjøp. Dersom du avbestiller/returnerer varen(e) vil Cashback for kjøpet fjernes.

Jeg savner ett nettkjøp som ble gjort for over 48 timer siden, hva gjør jeg?

Kjøp blir i de fleste tilfeller synlig i kvitteringsoversikten i Spond dagen etter kjøpet ble utført, men det kan ta opp til 48 timer før det blir synlig. Dersom kjøpet ikke vises i kvitteringslisten selv etter 48 timer kan følgende være årsaken:

1. Bruk av rabattkoder/kupongkoder. Vi har dessverre ikke anledning til å gi Cashback for handler der man har brukt rabbattkoder/kupongkoder handler.

2. Bruk av programvare som blokkerer annonser, cookies og sporing (Adblock, Ghostery, Avast!, AVG, Spybot etc.). Dersom du har slike programmer installert anbefaler vi at du setter disse på pause før du følger lenken til nettbutikk via Spond.

3. Bruk av gavekort som betalingsmiddel. I noen tilfeller kan også handling på kreditt føre til ikke registrering.

4. Retur eller avbestilling av hele eller deler av ordren.

5. Tekniske problemer hos butikk

Sjekk at dine innstillinger er korrekte FØR du handler og at du handler umiddelbart etter å ha trykket på lenken via Spond. Har du hatt problemer tidligere kan det lønne seg å installere en ny nettleser, uten å importere innstillinger fra eksisterende nettlesere og bruke denne for å klikke på lenkene og handle.

Hvordan kan jeg sikre korrekt registrering av Cashback?

Det finnes dessverre en del situasjoner hvor Cashback ikke blir registrert korrekt. For å sikre at du får Cashback registrer korrekt bør du alltid sørge for følgende:

1. Forsikre deg om at du ikke har installert programvare eller innstillinger som blokkerer cookies (f.eks. Adblock, Ghostery, Avast!)

2. Klikk på linken til nettbutikken gjennom Spond profilen din rett før du skal handle - klikk på nytt hvis du gjør flere enkelt kjøp

3. Ikke benytte rabattkoder

Utbetalingskonto (for administrator)

Ved utbetaling til for eksempel en klubb eller idrettslag bør den som foretar utbetalingen sjekke at pengene går inn på konto tilhørende idrettslaget. Ønskes pengene utbetalt direkte til privat bankkonto, oppgir man privat kontonummer.

I nettbanken vil det finnes et vedlegg hvor "Spond Cashback" og gruppenavn vil fremkomme, slik at organisasjonen/klubben enkelt kan se hvem pengene tilhører.

Ved bruk av privat utbetalingskonto vil utbetalingene for Spond Cashback ikke være skattepliktig person inntekt. Pengene som står på konto vil som vanlig innberettes av banken til skatteetaten og beløp på denne kontoen vil komme med i beregning av eventuelt formueskatt og renter som kapital inntekt.

Ved utbetaling til forening og lag, som i medhold av sine vedtekter har et ikke-kommersielt formål med sin virksomhet, vil utbetalinger fra Spond Cashback være unntatt fra skatteplikt. Dessuten er det normalt heller ikke skatteplikt på gaver, som er tilfellet med Spond Cashback.

Spond gir ikke skattemessige råd og som alltid bør det foretas en konkret vurdering av den enkelte lag/den enkelte forening, men ovennevnte vil gjelde i de fleste tilfeller.

Medlemmer kan begynne å bidra til gruppen selv om gruppen ikke har en utbetalingskonto.

Utestående betalinger

Cashback opptjenes for hver kalendermåned, og det tar opptil 60 dager etter avsluttet måned å få pengene utbetalt til bankkonto. Minimumsbeløp for utbetaling er 500,- NOK. Dersom gruppen har mindre utestående etter en avsluttet kalendermåned, vil forrige måneds opptjente beløp overføres til neste måned.

Administrator av gruppen må legge til utbetalingskonto for at Cashback skal bli utbetalt automatisk når dere har nådd minimumsgrensen. Les mer om dette her.

Eksempelvis kan penger gruppen har opptjent med Cashback i januar, bli utbetalt i løpet av mars.

Hvis en gruppeadministrator sletter gruppen og gruppen har opptjent Cashback som ikke er utbetalt, må gruppeadministrator innen 30 dager etter at gruppen er slettet ta kontakt med oss for å få utbetalt opptjent Cashback. Hvis minimumsgrensen på 500 kr ikke er nådd vil vi trekke fra velkomstgaven før utbetaling skjer.

Vår behandling av personopplysninger

Her er et kort sammendrag av våre løfter til deg når det gjelder hvordan vi behandler dine personopplysninger. Du bør lese hele personvernerklæringen for fullstendighets skyld.

• Vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med personopplysningsloven og personvernerklæringen vår. Vi ønsker fullstendig åpenhet om hva vi gjør med personopplysningene dine. Om du har spørsmål er det bare å ta kontakt.

• De fleste opplysningene vi har om deg er opplysninger du selv gir oss når du registrerer en profil eller som skapes når du bruker Spond. Hvis du bruker Spond Cashback får vi noen transaksjonsopplysninger fra Nets, men ikke informasjon om for eksempel hva du har kjøpt.

• Personopplysningene dine deles ikke med noen med mindre vi må dele for å levere tjenesten, eller du har gitt oss et særlig samtykke. Vi må dele kontonummeret ditt med vår databehandler Maincard AS/Nets for å kunne spore og fordele transaksjoner knyttet til Spond Cashback.

• Du kan når som helst rette og slette personopplysningene dine, og vi oppbevarer dem uansett ikke lenger enn det som er nødvendig ut fra formålet og lovpålagte plikter.

• Barn under 15 år kan benytte tjenesten, men så fremt barnets foresatte er lagt inn som bruker, vil disse kunne se barnets aktivitet (for eksempel arrangementer de deltar på eller kommentarer de gir). Aldersgrensen for å opprette grupper i tjenesten er 13 år.