Betalinger
Verifisering av utbetalingsmetode
Oppdatert over en uke siden

For å overholde lover og regulering kan vi, og vår betalingspartner Stripe, behøve at du verifiserer din identitet eller annen informasjon knyttet til utbetalingsmåten du har opprettet. Dette kravet eksisterer for å fremme transparens og for å forhindre blant annet hvitvasking.

Hva skjer om man ikke fullfører verifiseringen?

Dersom man ikke fullfører verifiseringen vil potensielt utestående beløp bli satt på vent i Stripe inntil dette er fullført og godkjent av Stripe. Innbetalinger kan også bli midlertidig stoppet og medlemmer vil da ikke kunne betale inn til forespørsler tilknyttet denne utbetalingsmåten.

Hvordan vet jeg om utbetalingskontoen trenger ekstra verifisering og hvordan fullfører jeg?

Dersom utbetalingskontoen behøver ekstra verifisering vil du motta en mail eller varsel i Spond som leder deg til vårt verifiseringsskjema. Dette skjemaet vil vise deg hvilke informasjon som mangler. For å gjennomføre verifiseringen kan det være at du må laste opp et bilde eller scan av din ID, adresse bevis eller annen informasjon om kontoen din.

Dokumentet blir ikke godkjent

Dokumenter kan bli avvist av Stripe dersom informasjonen på dokumentet ikke stemmer overens med det som er registrert i Stripe. Det er derfor viktig at du også oppdaterer fødselsdato, adresse eller annen informasjon når du laster opp dokumentet. Om verifiseringen ikke skulle bli godkjent vil du se at feilmeldingen kommer tilbake på utbetalingsmåten og motta varsel om dette og må oppdatere på nytt. Ta kontakt med oss dersom du har forsøkt dette, men får dokumentet avvist igjen.

Verifiseringslinken kommer opp som ugyldig

Linken i eposten er av sikkerhetsgrunner gyldig i 7 dager. Du kan også komme til dette skjemaet ved å gå til din Spond profil > Betaling > Utbetalingsmåter > trykk på utbetalingsmåten det gjelder og følg stegene. (se skjermbilde under) Landingssiden du kommer til kan videresendes og er gyldig i 7 dager.

Videresending av link

Hvis noen andre er oppført som representant for kontoen, kan du videresende til verifiseringslinken til denne personen slik at de kan fylle ut den manglende informasjonen. I dette tilfellet videresender du landingssiden der URL-en starter med "https: //spond.com/landing ..." (ikke Stripe siden) Denne lenken er gyldig i 7 dager.

Hva er innlemmelsesbevis?

Dersom du blir bedt om å laste opp "Innlemmelsesbevis" ("Certificate of incorporation") for bedriften kan du laste opp et skjermbilde av organisasjonens informasjon fra Altinn eller fra https://www.brreg.no/ Husk å oppdatere forretningsadressen, organisasjonsnummer og annen informasjon slik at dette stemmer med hva dokumentet sier.

Dokument krav

Siden gyldig ID er forskjellig fra land til land vil verifiseringsskjemaet eksplisitt fortelle hvilken informasjon det er vi trenger. Informasjonen du sender blir sendt direkte til vår betalingspartner gjennom en kryptert kobling. På grunn av personvernshensyn kan vi ikke motta kopi av ID over e-post.

• Dokumenter kan lastes opp i .png- eller .jpg-format (bilder og fargeskanninger er akseptable)

• Dokumenter må lastes opp i farge (dvs. ingen svart-hvitt-skanninger)

• Dokumentene må være klare og store nok til å lese

Les mer om dokument krav på Stripe sine sider her:

Lese mer om hvordan vi og Stripe beskytter ditt personvern her:

Ta kontakt med oss dersom du skulle ha spørsmål rundt dette.