Innsamling
Alt om innsamlingskampanjer i Norge 🇳🇴
Oppdatert over en uke siden

En ny måte å samle inn penger på

Nå kan familie og venner enkelt støtte lag og foreninger i Norge ved å bruke ulike verktøy for innsamlingskampanjer i Spond. De første av innsamlingskampanjene som ble lansert var skrapelodd og salg av produkter.

Hver innsamlingsaksjon varer rundt en uke, og medlemmene kan sende den ut til vennekretsen direkte via tekstmelding, e-post eller i sosiale medier. Betalinger gjøres via kort eller Vipps og kan gjøres via mobil, nettbrett eller en datamaskin.

Spond organiserer hele innsamlingsaksjonen, inkludert betalinger og utlevering av premier.

Ulike typer innsamlingskampanjer

Vi tester kontinuerlig nye kampanjetyper. For øyeblikket er disse tilgjengelige i Norge:

• Digitale skrapelodd hvor man kjøper lodd rett fra mobilen eller via PC, og kan skrape disse med en gang og velge premie om man vinner. Man må ha tre like for å vinne. (Man behøver ikke å ha Spond appen for å kjøpe lodd) Etter kjøpet er fullført mottar man en e-post med kvittering og også lenke til loddene.

• Kjøp av produkter som f.eks pakker med bursdagskort og andre produkter som sendes direkte hjem til kjøper.

1. Gruppestyrer oppretter en innsamlingskampanje i Spond. Denne varer i 7 dager. Les mer

2. Deltakerne velges blant medlemmene i gruppen/klubben og vil få en melding når kampanjen starter. Der får de oppgitt sin personlige side. De vil få oppdateringer og tips underveis i kampanjen.

3. Medlemmer kan dele sin personlige side på f.eks Facebook, SMS, Messenger, E-post. Jo flere steder siden deles, jo mer selges det. Les flere tips

4. Når noen åpner en kampanjeside på sin mobil eller i en nettleser vil de kunne velge hvor mange lodd eller produkter de ønsker å kjøpe, betale med Vipps. Kvitteringen blir sendt på epost.

5. De som vinner premier kan velge sin ønsket premie og vil få denne tilsendt til adressen de oppgir når de velger premie. De som kjøper produkter oppgir sin adresse for å få tilsendt varene.

6. Gruppen får utbetalt fortjenesten innen 14 virkedager etter at innsamlingskampanjen er avsluttet.

Mer informasjon om kampanjer, selgere og kjøpere!

Administratorer

Hvordan setter jeg opp en innsamlingskampanje?

Hvordan redigerer jeg en innsamlingskampanje?

Hvordan fjerner jeg medlemmer fra innsamlingen som ikke ønsker å delta likevel?

Er det noen utgifter eller risiko?

Hvordan fungerer salgsmål?

Opprettelse av utbetalingskonto for innsamlingskampanjer

Hvor kan jeg som admin se status på kampanjen?

Innsamlingstips og råd

Hvor mye fortjeneste får gruppen pr lodd?

Hvor mye fortjeneste får gruppen pr produkt?

Når og hvor får vi utbetalt fortjenesten?

Hvordan fungerer temaer på skrapelodd?

Selgere/medlemmer

Innsamlingstips og råd

Kjøpere

Hva koster loddene?

Hvordan betaler man for loddene?

Hva er premiene man kan vinne?

Når får jeg premien eller produktet mitt?

Hvordan fungerer trekningen og hva er vinnersannsynligheten?

Jeg vil endre leveringsadresse for min premie